top of page

ICELAND / 10 TEM 25 SEPTEMBER 2022

 

Zeggen namen spinel, zoisiet, heliotroop, aventurijn, jade, toermalijn, amethist, smaragd, malachiet, fluoriet, mosopaal, peridoot, en Ijslandse larsoniet je nog niets ? Kom dan zeker naar de expo ICELAND in Mechelen met prachtige juweelcreaties van Danielle Goffa. De juwelen zijn immers geïnspireerd op de Ijslandse fauna en flora in zilver en goud met zwarte lavastenen en bovengenoemde groene edelstenen. 

 

De kleur groen komt trouwens in deze expo overal terug, het is een knipoog naar het Ijslandse Noorderlicht. Glaskunstenaar Sebastiaan Coppens vervaardigde ter gelegenheid van deze expo bijvoorbeeld unieke juweeldragers van versmolten groene flessen met ijskristallen. Het zijn gewilde decoratieve ornamenten voor de feesttafel.

 

En verder kan U Ijsland ook ontdekken in de fotoreeks die Jenke Goffa maakte in Ijsland. Het was de inspiratiebron voor de juweelcreaties van Danielle.

 

De befaamde paarden “Ijslanders” kent U wellicht. Met haar voorliefde voor dit paardenras zijn we bij de 4de artieste die deel uitmaakt van deze expo, keramiste Sigrid Nauwelaerts creëerde keramische paarden getooid met echte Ijslander paardenmanen.

 

Kom dus zeker langs, deze expo is immers nog een belevenis op zich. Want al is het pas september, aangeraden is je sneeuwschoenen aan te trekken bij een bezoek aan de expo. De hele exporuimte zal immers bedekt zijn met een laag sneeuw. 

Meer : De eerste dag van de expo verwelkomen we daarenboven een échte Ijslander in onze stadstuin. Het paard poseert gewillig voor de foto tijdens je bezoek.

 

Laat ons weten wanneer je de expo wil bezoeken. Stuur een mail naar message@djeu.be en vermeld "Iceland here we come!"en de datum van je bezoek. We zetten dan wel een ijsje of iets kouds klaar.

Sneak peek van de expo in ons magazine talentscout!

Expo Iceland 10x15 final copy.jpg
visual Urban Jungle.jpg

POP-UP URBAN JUNGLE / 19 NOV. TEM 12 DEC. 2021

 

Bereid je voor om verrast te worden! Onze locatie, een jaren '50 huis midden op een bouwwerf in Mechelen is de locatie van dit spectaculaire pop-up event. Achter de afgebrokkelde gevel gaan stijlvol ingerichte kamers schuil met zicht op een gezellige stadstuin.

PLANTS / Het pand wordt omgetoverd tot een urban jungle met trendy kamerplanten. We kozen voor de meest vibrante exemplaren met felle kleuren en grafische patronen om ze te matchen met de graffitiwerken van onze kunstenaar KIWI.

COFFEE / Zeg nooit, "Voor mij gewoon koffie". Onze barista David William Deweerdt selecteerde de beste Belgische 'specialty' koffie. Neem je koffie geserveerd in een met graffiti versierde mok van onze KIWI artiest om door de pop-up jungle te wandelen terwijl je de kunstwerken van deze jonge, veelbelovende artiest bewondert.

ART / Nog nooit gehoord van KIWI? De Brusselse kunstenaar met Portugese roots kleurt stadsmuren over de hele wereld. Exclusief voor dit pop-up evenement decoreerde hij ook koffiemokken en maakte hij reproducties van zijn meest spraakmakende graffitiwerken gedrukt op aluminium. Zo kan elke kunstliefhebber een kunstwerk mee naar huis nemen om te dragen, om uit te drinken, of om zijn huis mee te decoreren.

bottom of page