top of page
1 Portret Sigrid Nauwelaerts met een Cuddly Ceramic gallery_home djeu copy.jpg

DJØ  POP-UP GALLERY IN VILVOORDE / 2 TEM 30 DECEMBER 2023

TELKENS ZATERDAG VAN 14 TOT 18 UUR

 

djø gallery@home gaat vreemd! Ja, deze keer blijft de gallery niet thuis, maar vanaf 2 december kan je de gallery vinden in Vilvoorde, als één van de winnaars van de pandenwedstrijd van de Vilvoordse vzw Broeilab. In december zal de gallery er zijn deuren openen in de voormalige Damart-winkel in de Leuvense straat 75, een leegstaand pand dat voor de pop-up gelegenheid volledig gepimt werd tot kunstgalerie - voor het definitief wordt gesloopt in februari. Om het pand te verfraaien werd beroep gedaan op de Brusselse graffitikunstenaar met Portugese roots, Kevin Stiers, alias KIWI, die er muurschilderingen aanbracht met een hoog ‘instagram’ gehalte. Bezoekers kunnen een leuke outfit kiezen uit onze arty garderobe en leuke selfies maken voor de muurschilderingen. 

In de etalage van djø, kunstwerken uit de permanente collectie van de galerie: ‘Cuddly Ceramics’, keramieksculpturen, kermispaarden en vogels van de Mechelse kunstenares, Sigrid Nauwelaerts (foto) en reproducties van de meest spraakmakende muurschilderingen van graffitikunstenaar KIWI

 

KIWI is geen onbekende in Vilvoorde: hij maakte graffiti in de ‘Kruitfabriek’, het ‘ZenneLab’, maar ook in het straatbeeld Herensesteenweg en scholen ‘Klim-Op’ en ‘GO! Het Atheneum’. We stellen ook werken van minder gekende talenten aan het publiek voor. Je kan al kennismaken met de creatievelingen, artiesten, talenten via het digi-magazine ‘talentscout’ dat elke maand groeit met nieuwe impressies, www.djeu.be/talentscout

De creaties van diverse artiesten zullen onder de kerstboom van onze pop-up te vinden zijn. Uit onze liefde voor planten zullen we de galerie ook uitdossen met winterplanten. In de kerstsfeer zullen dat fleurige kerstrozen en -cactussen zijn. De djø pop-up gallery zal er elke zaterdag anders uitzien, met nieuwe kunstwerken in een ander thema. Zo zijn enkele artistiekelingen voluit gegaan in het pimpen van kleding, die we gebruiken voor fotosessies van het magazine ‘talentscout’. De gepimpte kledij, stuk voor stuk arty pieces, zijn te koop samen met een prachtige eindejaarscollectie designerjuwelen. 

Creatievelingen, die graag hun artistiek talent in de kijker zetten, kunnen zich ook aanmelden om aan ons talentjacht-magazine ‘talenstcout 2024-2025’ mee te werken en er hun creaties in op te nemen.

Om precies te weten wanneer wat, onze kalender:

KALENDER

Telkens zaterdag van 14:00 tot 18:00 uur

02/12

kunst onder de kerstboom

09/12

`kunst onder de kerstboom 

16/12

urban jungle kerstcactus of -roos, plantenverkoop

23/12

talentenjacht ‘talentscout’ magazine 2024-2025

www.djeu.be/talentscout

30/12

talentenjacht ‘talentscout’ magazine 2024-2025

www.djeu.be/talentscout

Affiche The Opera House 2.jpg

THE OPERA HOUSE / 2 TEM 17 SEPTEMBER  2023

TELKENS ZATERDAG & ZONDAG VAN 14 TOT 18 UUR

 

Ophelia de Ortega is een jonge, gevierde operazangeres met een exuberante levensstijl. Ze houdt van luxe. Haar huis in Mechelen noemt ze zelf haar OPERA HOUSE. Het  is gedecoreerd met rood fluweel, luxueuze designobjecten en high fashion artefacten. Haar garderobe is die van een operadiva met de gepaste juwelen van haar favoriete juweelontwerpster, Danielle Goffa.

 

Tijdens de expo THE OPERA HOUSE kunnen bezoekers kennismaken met het personage Ophelia de Ortega en de juweelontwerpen aanschouwen die Danielle Goffa maakte in goud en zilver met prachtige edelstenen voor elk van Ophelia’s opera-optredens in Wenen, Parijs, Sint Petersburg, Milaan en Brussel.

Een voorproefje van wat er op de expo te zien zal zijn via ons 'talentscout magazine', www.djeu.be/talentscout

OPERA APERO OP 9 & 10 SEPTEMBER 2023

KIES JE UUR EN FORMULE reserveren via operachezdjeu@gmail.com

Affiche ATLANTIS.jpg

ATLANTIS / 1 TEM 9 JULI 2023

TELKENS ZATERDAG & ZONDAG VAN 11 TOT 18 UUR

Waar ligt de verloren stad Atlantis? In juli kun je er stukjes van ontdekken in gallery@home djeu. Voor de gelegenheid siert de Belgische graffitikunstenaar met Portugese roots, KIWI een galeriemuur met zijn fantasietekeningen. Wanneer je de expo bezoekt, stap je als het ware een aquarium binnen. Wees voorbereid om de afgebrokkelde zuilen, onderwatergodinnen, denkbeeldige wezens en flora van KIWI’s Atlantis-fantasiewereld te ontdekken. 

 

Expobezoekers kunnen de kunstenaar live aan het werk zien en de muurschildering zien groeien tijdens de expodagen. De kunstenaar zal ook originele doeken en reproducties van zijn laatste graffiti-meesterwerken op aluminium meebrengen. Een voorproefje van wat er te zien zal zijn is te vinden op de webshop : www.djeu.be/shop 

 

Trek je duikpak aan om KIWI’s onderwaterwereld van de gezonken stad Atlantis te ontdekken. Wie tijdens zijn galeriebezoek droog wil blijven, kan vanaf het vasteland naar vis hengelen en buiten aan de zomerbar van de galerie genieten van een KIWI-cocktail.

CUDDLY CERAMICS / 27 & 28 MEI 2023

VAN 11 TOT 18 UUR

 

Sigrid maakt sculpturen die ze “Cuddly Ceramics” noemt, wat zoveel betekent als “aaibaar aardewerk”. De hoge aaibaarheidsfactor van Sigrid’s beelden is te danken aan de gekozen onderwerpen - voornamelijk dieren - maar ook aan de materialen die ze gebruikt: verschillende kleisoorten vermengd met porselein en het gebruik van schapenwol en paardenhaar.

 

Ze maakt ook andere creaturen, ja ook mensen, maar dan wel beestige mensen! Het leuke vindt ze zelf karakteristieke kenmerken uit te vergroten zoals in een cartoon: uitpuilende ogen, dikke lippen, overdreven puberale houdingen… waardoor de creaties een ludieke, humoristische uitstraling krijgen. 

 

Een voorsmaakje via www.djeu.be/cuddlyceramics

Affiche opmaak Cuddly Ceramics May 2023.jpg
Expo Iceland 10x15 final copy.jpg

ICELAND / 10 TEM 25 SEPTEMBER 2022

 

Zeggen namen spinel, zoisiet, heliotroop, aventurijn, jade, toermalijn, amethist, smaragd, malachiet, fluoriet, mosopaal, peridoot, en Ijslandse larsoniet je nog niets ? Kom dan zeker naar de expo ICELAND in Mechelen met prachtige juweelcreaties van Danielle Goffa. De juwelen zijn immers geïnspireerd op de Ijslandse fauna en flora in zilver en goud met zwarte lavastenen en bovengenoemde groene edelstenen. 

 

De kleur groen komt trouwens in deze expo overal terug, het is een knipoog naar het Ijslandse Noorderlicht. Glaskunstenaar Sebastiaan Coppens vervaardigde ter gelegenheid van deze expo bijvoorbeeld unieke juweeldragers van versmolten groene flessen met ijskristallen. Het zijn gewilde decoratieve ornamenten voor de feesttafel.

 

En verder kan U Ijsland ook ontdekken in de fotoreeks die Jenke Goffa maakte in Ijsland. Het was de inspiratiebron voor de juweelcreaties van Danielle.

 

De befaamde paarden “Ijslanders” kent U wellicht. Met haar voorliefde voor dit paardenras zijn we bij de 4de artieste die deel uitmaakt van deze expo, keramiste Sigrid Nauwelaerts creëerde keramische paarden getooid met echte Ijslander paardenmanen.

 

Kom dus zeker langs, deze expo is immers nog een belevenis op zich. Want al is het pas september, aangeraden is je sneeuwschoenen aan te trekken bij een bezoek aan de expo. De hele exporuimte zal immers bedekt zijn met een laag sneeuw. 

Meer : De eerste dag van de expo verwelkomen we daarenboven een échte Ijslander in onze stadstuin. Het paard poseert gewillig voor de foto tijdens je bezoek.

 

Laat ons weten wanneer je de expo wil bezoeken. Stuur een mail naar message@djeu.be en vermeld "Iceland here we come!"en de datum van je bezoek. We zetten dan wel een ijsje of iets kouds klaar.

Sneak peek van de expo in ons magazine talentscout!

visual Urban Jungle.jpg

POP-UP URBAN JUNGLE / 19 NOV. TEM 12 DEC. 2021

 

Bereid je voor om verrast te worden! Onze locatie, een jaren '50 huis midden op een bouwwerf in Mechelen is de locatie van dit spectaculaire pop-up event. Achter de afgebrokkelde gevel gaan stijlvol ingerichte kamers schuil met zicht op een gezellige stadstuin.

PLANTS / Het pand wordt omgetoverd tot een urban jungle met trendy kamerplanten. We kozen voor de meest vibrante exemplaren met felle kleuren en grafische patronen om ze te matchen met de graffitiwerken van onze kunstenaar KIWI.

COFFEE / Zeg nooit, "Voor mij gewoon koffie". Onze barista David William Deweerdt selecteerde de beste Belgische 'specialty' koffie. Neem je koffie geserveerd in een met graffiti versierde mok van onze KIWI artiest om door de pop-up jungle te wandelen terwijl je de kunstwerken van deze jonge, veelbelovende artiest bewondert.

ART / Nog nooit gehoord van KIWI? De Brusselse kunstenaar met Portugese roots kleurt stadsmuren over de hele wereld. Exclusief voor dit pop-up evenement decoreerde hij ook koffiemokken en maakte hij reproducties van zijn meest spraakmakende graffitiwerken gedrukt op aluminium. Zo kan elke kunstliefhebber een kunstwerk mee naar huis nemen om te dragen, om uit te drinken, of om zijn huis mee te decoreren.

bottom of page