top of page
Zoeken

Barista, David William Deweerdt brengt coffee art

@ pop-up URBAN JUNGLE /

David William Deweerdt: Geboren: 09/01/1997 • Woont: Mechelen/Brussel • Passie: Koffie https://www.instagram.com/davidw.deweerdt/

19 november is het zover! Dan starten we met ons allereerste pop-up event in de djeu gallery! Dit wordt de ultieme shopping experience voor koffie, planten & kunst, die je niet mag missen! We spreken met onze barista, David William Deweerdt, die een hart voor koffie heeft.


Al van jongs af aan liep David in het thuiskantoor van zijn ouders rond met een kop koffie in de hand. Wat begon met een Wiener melange van oploskoffie en cacaopoeder evolueerde doorheen de jaren naar americano’s en dubbele espresso’s.


David vertelt:

“Op de middelbare school waren er geen boeken te vinden in mijn locker, wel een tekendoos met suiker, melkjes, een lepel en mijn favoriete mok. Aan de rijke geur van koffie-aroma's en versgemalen bonen wisten de leerkrachten al wanneer ik mijn koffie ging bijvullen tussen de lessen door. Een volle thermos van het hete levenselixer ging overal mee naartoe. Later maakten de melk en suiker plaats voor een chemex met zwarte specialty koffie.”

Tijdens zijn hogere studies sociologie en toerisme, volgde David ook een opleiding als barista en ging hij als jobstudent aan de slag in verschillende koffiebars waar hij de kneepjes van het vak leerde. Allereerst bij Vroom Vroom Coffee, een gezellige koffiebar on wheels, die een vaste plek had aan de VUB campus in Etterbeek. Daarna bij ontbijt- en lunchbar De Noen - https://www.instagram.com/denoen/ - in Mechelen en vervolgens bij GRUUN Plants & Coffee - https://www.instagram.com/gruunbxl/ - in hartje Brussel, waar hij zijn passie voor zowel koffie als planten verder ontwikkelde.


De liefde voor specialty koffie gaat voor David samen met de interesse in duurzaamheid en klimaat. De teelt van koffie komt namelijk voor in specifieke gebieden die zeer gevoelig zijn voor klimaatverandering. Daarom hecht hij veel belang aan de herkomst van de bonen, het productieproces en de eerlijke verloning van de koffieboeren. Voor de pop-up koos hij resoluut voor MOK specialty coffee, zij hebben dezelfde filosofie als hijzelf.


David licht toe:

“De groeiende klimaatbewustheid spoorde me aan om me te gaan bijscholen over ‘circulaire economie’ aan de UCLL in Leuven. Wat dit exact inhoudt, vertel ik maar al te graag bij een goede kop specialty koffie. Mijn droom is immers om een circulaire zero-waste koffie-co-op op te richten waarmee ik het grote publiek kan motiveren om duurzaam en circulair te ondernemen. Tijdens mijn studies toerisme heb ik een eerste ervaring i.v.m. duurzaam ondernemen gehad. Ik mocht bij BIGH (Brussels Aquaponic Farm, https://www.instagram.com/bighfarming/ ), de dakboerderij in Anderlecht stagelopen. Heel veelbelovend wat ze daar realiseren.”

Maar, dat is niet het enige verhaal dat deze wakkere barista bij een bezoek aan de pop-up expo URBAN JUNGLE vertelt. Tijdens de expodagen in november en december zal er elk weekend een leerrijk koffie gerelateerd moment georganiseerd worden. Zin in een koffiedegustatie of 'cupping' voor coffee-lovers? Ben je nog niet vergevorderd, maar wil je de eerste koffietechnieken onder de knie krijgen? Kom gerust de wereld van specialty koffie ontdekken, better latté than never!
Onze koffiepartner is MOK Specialty Coffee MOK staat voor integriteit en kwaliteit. Jaar na jaar werkt MOK samen met dezelfde producenten om langdurige relaties op te bouwen en de beste koffiesoorten te sourcen. Hoe dat in zijn werk gaat zie je in de video achter deze link: https://mokcoffee.be/pages/vision


Van harte welkom!


POP-UP URBAN JUNGLE • coffee, plants & art

19 20 21 NOVEMBER

26 27 28 NOVEMBER

3 4 5 DECEMBER

10 11 12 DECEMBER

telkens van 11 tot 18 uur


djeu BV • Battelsesteenweg 309 • 2800 Mechelen • www.djeu.be • message@djeu.be656 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OPERA-APERO

EXPO

Comments


bottom of page