top of page
Zoeken

Nieuwe hengst op stal

Creations /


De nieuwste creatie in de 'Cuddly Ceramics' collectie, werd 'Marengo' gedoopt, naar het witte paard van Napoleon. Het is de eerste creatie die opgesmukt wordt met een handgemaakt zadeltje van lederbewerker, Ronny De Wit (De Lederen Kabas).

“Marengo is geen oorlogspaard zoals het legendarische paard van Napoleon, maar een kermispaard. Tot vandaag, maak ik twee soorten paarden: kermispaarden die in galopperende houding worden geboetseerd en Trojaanse paarden, die eerder statisch zijn, maar waarvan het hoofd kan draaien. Bijna alle paarden in de collectie krijgen de naam van een paard dat geschiedenis schreef."

Red Rum, Rigel, Topper, Boxer, Gulliver, Fru-Fru, zijn maar een paar namen ontleend aan legendarische paarden of paarden van eerder befaamde eigenaars. Andere paarden kregen namen gekoppeld aan uiterlijke kenmerken, Azul, Smoky Cream, Avalanche...


In mijn portfolio zijn de naamkeuzes voor de bestaande paardensculpturen kort toegelicht. Suggesties voor de nieuwe zijn uiteraard altijd welkom!


Sigrid Nauwelaerts

529 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page