top of page
Zoeken

Danielle Goffa

Chairperson /

Voortaan kunnen kunstliefhebbers via deze blog kennismaken met kunstenaars die op één van de evenementen ten huize djeu hun creaties tentoonstellen. Een oude stoel kreeg een make-over met een streepje verf en zal dienst doen als zitelement om de artistiekelingen voor de lens te interviewen. Danielle Goffa mag de spits afbijten als eerste 'chairperson', naar aanleiding van haar expo 'Goffa Exclusive Days' in december.


djeu.be/Sigrid: Danielle Goffa, een bezige bij. We zagen de krantenartikels en interviews in de pers zich opstapelen op je facebookpagina: een expo in de zoo van Antwerpen, exquise golftrofeeën…. Vertel ons waar je de laatste tijd mee bezig was.

Danielle Goffa: Ik was het laatste jaar in de ban van mijn juwelen voor ‘Stop Darmkanker’. Voor dit project maakte ik juwelen geïnspireerd op uitwerpselen van dieren. Elk dier heeft immers zijn eigen vorm en kleur qua uitwerpselen, zeer inspiratievol. Het idee zat al jaren in mijn hoofd en liet me niet los. De uitwerking kreeg vorm en een zeer mooie bestemming. De ietwat bijzondere collectie van 60 juwelen was de hele zomer lang in de zoo van Antwerpen te bewonderen en krijgt nu een volgende bestemming om dan verkocht te worden ten voordele van ‘Stop Darmkanker’. Voor ‘Casa di Mauro’ een leefboerderij voor mensen met een mentale beperking, heb ik in het teken van ‘Pig for Life’ één van de 46 stenen varkens gedecoreerd, die de Kontichse leefboerderij veilt voor het goede doel. Tussendoor, mocht ik ook trofeeën ontwerpen voor een golftornooi. Daarbij blijft het steeds opnieuw zoeken naar nieuwe vormen voor mijn juweelcreaties, voluit experimenteren, een constante in mijn werk. 


djeu.be/Sigrid: En, nu weerom een expo in Mechelen. De hoeveelste keer is het dat je in Mechelen op de Colaberg een expo opstelt? Welke expo’s bleven je bij?

Danielle Goffa: Oei dat is even tellen. Onze eerste tentoonstelling was ‘Jewels & Mascara’ in 2006, een juweel van een tentoonstelling en daarna moeten het er nog zo’n 14 andere geweest zijn. Stuk voor stuk blijven het zeer mooie herinneringen. Vooral de tentoonstellingen na mijn edelsteenreizen naar Madagascar, Tanzania, Vietnam, Sri Lanka… waren subliem qua opzet. Ik kocht in alle afzonderlijke landen de edelstenen aan, en ging ze soms zelf met de lokale bevolking mee opgraven. Daarna verwerkte ik ze in juwelen geïnspireerd op de lokale fauna en flora en zette een thema-expo op geïllustreerd met fotoreportages en een reisdagboek. Ook mijn juwelen geïnspireerd op ‘De 14 smaken van de Midi’, gerechten van zoon, chef kok Didier, zijn en blijven een hoogtepunt. Maar ook ‘Air Goffa’ en mijn andere expo’s bij HANGAR311. Telkens als ik eraan terugdenk komt er een glimlach op mijn gezicht en denk ik zeer tevreden terug.


djeu.be/Sigrid: Waaraan mogen de bezoekers van deze expo zich verwachten?

Danielle Goffa: De ‘Goffa ‘Exclusive Days’ zijn ondertussen een bekende formule geworden bij de expobezoekers. Het is een mini-tentoonstelling met enerzijds een verzameling van reeds bestaande ontwerpen maar ook een aantal nieuwe juweelcreaties. Die zijn dit jaar zeer kleurrijk, met verschillende bijzondere edelstenen waaronder de ‘chrysopraas’. Een zeer mooie appelgroene edelsteen die ik voordien nog niet gebruikte. Mijn nieuwe juwelen zijn ook gedurfd wat betreft grootte en vorm. Ik wil immers weerom iets nieuws brengen, dat de bezoekers in verwondering brengt.


djeu.be/Sigrid: En na de Goffa Exclusive Days? Is er misschien een bijzondere reis die de aanleiding geeft om een nieuwe expo op te zetten?

Danielle Goffa: Graag! Ik ging samen met mijn tweelingzus, Jenke naar Ijsland waar we heel veel inspiratie opdeden. Jenke maakte prachtige foto’s en ik kwam terug met een hoofd vol ideeën voor nieuwe juweelcreaties gebaseerd op de fauna en flora. De ervaring was te mooi om er niets mee te doen. Daarom willen mijn zus en ik een tentoonstelling opzetten met haar foto’s van het prachtige Ijsland en mijn juweelcreaties à la Islande. We maken er werk van! Dus, wordt vervolgd!december 2019

za 14 & zo 15

za 21 & zo 22

14:00 tot 18:00 uur


djeu • Battelsesteenweg 309 • 2800 Mechelen • message@djeu.be

235 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OPERA-APERO

EXPO

Comments


bottom of page